Mikor a büdös élet éppen a hátsódat rugdossa!

2018. augusztus 23. 12:31 - DerecskeiZo

Lodge 49 ajánló

Akkor derül ki igazán, hogy egy sorozat csak úgy jó, vagy képes ennél többet is mutatni.

lodgefo.jpg

Léteznek olyan rétegsorozatok, melyekkel nyilván csak azért foglalkozunk, hogy bemutassuk, van ilyen is, tessék-lássék alapon. Azonban az AMC frissen címkézett Lodge 49 dáma-vígjáték sorozata némileg kilógni látszik ebből a bezárt rétegsorozatiságból. Amennyiben pusztán csak a karakterre építjük a megérzésünk, akkor itt egy böszme szakállas szörfös csávó (amúgy Kurt Russell fia), aki szinte lemászik melléd a képernyőről, hogy lenyúlja zsebedből az utolsó spanglidat (szerintem állat, nagyon). De valahogy érezni mégis azt a mögöttes szikrázó világot, amely megfesti az általa alakított Antikrisztus jelenséget, van benne szikra és temperamentum, és mi más kell ma egy jó sorozathoz, ha nem az ilyen eredeti és szupersztárnak tűnő karakterek. Az első kritikák alapján van okunk a bizakodásra, és volt szerencsém néhány percet belenézni a pilotba is.

 

Az alapsztori szerint Sean "Dud" Dudley (Wyatt Russell) egy dél-kaliforniai ex-szörfös srác. Messzemenőkig optimista és  persze azonnal szerethető, ám valahogy mégis vesztes hullámra téved. Kinézete ellenére elég jól nyomta a családi üzletet, míg az tönkre nem megy, ráadásul édesapja is meghal, ezért rádöbben, a nagy büdös élet éppen a nagy büdös seggét rugdossa. A sors és a történetszál összehozza egy érdekes társasággal, ebben mintha otthonára lelne, de innen kezdődnek csak az igazi kalandok. Az élet egy új fejezete nyílik meg számára, a betépett Krisztus-szerű utóíz pedig ahogy a képeken is látszik, kellő hatással árassza magából a vicces és szokatlan helyzeteket. Az látom, a készítők nem akartak egyedül Dud elképesztő karakterébe kapaszkodni(ez lett volna az óriási hiba), inkább a egész sztorit aprólékosan építik, ami valószínű a teljes 10 rész végeztével fog egy egységgé összeállni.

lodge1.jpg

lodge2.jpg

lodge3.jpg

lodge4.jpg

lodge5.jpg

De ahogy az ilyen sorozatokkal lenni szokott, vagy később jut el hozzánk kábeles vagy streamer vonalon, vagy egyáltalán nem. Én azonban nem bánnám, ha Wyatt Russell kapna itthon is egy lehetőséget, talán egyenesen az anyacsatornán, vagy máshol, de kár lenne, ha nem tudnánk meg, mire képes az öreg Russel klónja, mint szörfdeszkán tolja a betépett Krisztusi talentum tévés karakterét.

Amint van róla infónk, frissítjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://musoron.blog.hu/api/trackback/id/tr1014197005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása