Rég láttunk ilyen pazar alkoholistát

2017. szeptember 12. 17:27 - DerecskeiZo

A Bosszú csillaga egy szépen felépített sorozat

Tim Roth neve általában véve garancia a jó és minőségi szórakoztatásra,akár sorozat vagy épp filmes szerepről legyen szó. A HBO GO-n látható bosszú csillaga c. sorozatban is hozza azt a karaktert amivel máris beleragasztja az embert a fotelbe jelezvén,hogy ezt a 10 részt azonnal és szünet nélkül kell ledarálni. Nade mi is a történet ,ami minket is helyhez kötött egy időre?

bosszu1.jpg

Már a pilot elején megkapjuk a végkifejletet, hogy ez a történet nem a boldog befejezésről fog szólni. Hiába a szép szép táj, idilli környezet, egy jól kivitelezett pillanat rabul fogja ejteni a gyanútlan tévénéző figyelmét. Aztán visszautazunk egy évet. Jim Wort(Roth) egy igazán szerethető-igaz alkoholista családos ember, aki a múltját igyekezvén elfelejteni, rendőrnek ár egy kanadai kisvárosban. És minden álmoskásan kezdődik: A kanadai hegyvidék egyszerű kisvárosának Little Big Bear rendőrfőnökeként néha meg kell küzdenie az útra koszálló vad állatokkal és hasonlók. Korábbi londoni lüktető életükhöz képest ez nagy visszaesés lelkileg a lánya szerint(szokásos tini dilemma...nem tudok a barátaim nélkül élni,létezni).Érezhető,hogy még mindig kívülállóként kezelik,mert végigsétálva a fő utcán néha csak bámészkodnak, és vegyes köszönéssel fogadják, ami jól jelzi a helyiek elszigetelődését. Annyira nagy a nyugalom,hogy a rendőrőrs emberei simán elküldik horgászni munkaidőben, miközben a rendősök számítógépes játékkal ütik el a temérdek szabad idejüket. A sorozat szépen bánik az egyszerű jelenetekkel és betétekkel. De a nyugodtságnak hamar vége szakad,mert megjelenik a városban a szokásos nagy fekete autó a csúnya kopasz és erősen bűnszaggal árasztott bácsikkal, előttük a csinos de amolyan gonosz boszorkánysággal vértezett Elizabeth Bradshaw-val(Lynda Boyd) a fedélzeten,hogy rávegye a kis város egyszerű gondolkodású lakóit, miért is érdemes itt egy szuper kis olajfinomítót megépíteni És ismét ugrunk az időben egy évet előre. Olajfinomitó megépítésével és a vendégmunkások tömegével nagyon nehezen boldogul a város. Érezhető,hogy az olajcég nem igazán akar az ottaniakkal foglalkozni,ez a vagy velem vagy ellenem kártyák vannak kiosztva. Közben Jim-et kicsit burkoltan megfenyegetik a saját irodájában,hogy tisztában legyen mennyi az annyi, és amúgy is mi tartjuk el az egész várost, a maga kapitalista bájával együtt. Felüti fejét a korrupció, ugyanakkor a környéken élő indián közösségnek ideális a lehetősége, hogy az általuk fenntartott casino további bevételekre tegyen szert a munkások által. A történet újabb fordulatokban bővelkedik. Egy helyi lakos, aki az olajfinomító cégnek dolgozik, elkezd keményen inni, és arról beszél a serifnek, hogy a vállalat kicsinálja, minden éjjel követi valaki, és többször utal rá, hogy veszélyben van az élete. Nem sokkal később a nőt megtalálják egy elhagyott út szélén a kocsijában, és elsőre úgy tűnik, hogy öngyilkosságot követett el. Ez persze nem hagyja Jimet nyugodni és nyomozásba kezd.

bosszu2.jpg

A helyzet olyannyira eszkalálódik, hogy egy éjjel Jimet és családját megtámadják. Kígyó a verandán, lövések az ablakon keresztül, a megfélemlítés tipikus eszközei. A családnak menekülnie kell, és az események annyira felpörögnek, mint egy elsőosztályú akciófilmben. A pilot vége igazi tragédiába torkollik, kibontakozik Jim igazi arca,aki alteregót ölt magára,és kezdetét veszi a sorozat első osztályú hadviselése.

Tovább nem szeretnénk írni a Bosszú csillagáról, mert tényleg érdemes megnézni, hiszen ez az a mű, ami az apró jelenetektől, a szép fényképezéstől, a jól összevágott jelenetek változó tempójától emelkedik ki a hasonló sorozatok árnyékából. Műfaját tekintve amolyan akció krimi, de épp úgy szól egy lepukkant ember felkapaszkodásáról, mint egy tini lány halálról és életről alkotott képi világáról. Nagyon jó az egésznek a hangulata, mert a készítők jól bánnak a mellékszálakkal is, amik egytől egyik fontos elemei a sorozatnak. A karakterek jól kidolgozottak, nekem külön tetszik, hogy a helyi rendőrbrigád már két rész után is képes volt saját karakterében fejlődni, Tim Roth-ról aztán ne is beszéljünk. A pasi szerintem zseniális.

bosszu3.jpg

A NaDe team egyértelműen az egyik legjobb kacsapont osztályzatot adja a sorozatnak, mert az első képkocka óta oda vagyunk az egészért. Tessék szépen megnézni. 

5.jpg

Szeretnél mindig a legfrissebb és legjobb műsorokról értesülni? Kövess minket!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://musoron.blog.hu/api/trackback/id/tr7912824556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása