Trónok harca kibeszélő- 4 rész alapján

2017. augusztus 10. 09:21 - DerecskeiZo

Tudtuk,hogy George Martin-nak és az HBO csapatának lassan a végjáték felé kell terelgetnie a sorozat szálait,de azért ismerjük be, még legalább 20-30 évig élveznénk a hét királyság történetét írott vagy képi megjelenítésben. De ez már a végjáték felvezetése, hiszen a hetedik évadra még több harc, sárkány, intrika, és bosszútól fűtött cselszövés jellemzi a képkockákat. Még az elején sokat tanakodtunk, mikor érné meg kritikát készíteni. Rögtön az első rész után (frissiben, melegében) vagy várjunk meg néhány cselekményt, hogy milyen irányba, milyen elgondolással vetik bele magukat a készítők a a téli csata nagy előjátékának. Tehát négy részt tűztünk ki célul, és ez le is ment, reméljük kevesen vannak akik még nem látták mind a négyet, így van mit elemezni, köszönhetően a HBO-nak.

tronok4_2.jpg

Akkor vágjunk is bele. Az korábbi évadoknál már megszokhattuk, hogy hiába vannak és kaszabolnak derekasan a daliás nagy királyok, lovagok és társaik, ha mindig a nők azok, akik vagy sértettség vagy a hatalomvágy iránti elkötelezettség okán is képesek akkora háborúkat kirobbantani, melyet uraik még gondolatban se tudnának összerakni. A két központi szál persze, hogy Westeros és Essos kontinensein vannak. Ez nincs másképp Lannister Cersei esetében sem, aki mint kiderült, bármit képes feláldozni a siker és a hatalom érdekében. Csak a szokásos: Vérfertőzés,árulás,gyilkosság, hogy a legfontosabbakat említsük.Miután fia Joffrey szép életét a háta mögött hagyva ideje korán távozott ebből a játszmából, Cersei egyetlen reménye kisebbik fia Tommen volt, aki viszont elég hamar felismerte a rá váró kínzó életet és végtelen borzalmat, amit édesanyja biztosítana számára, ezért szemrebbenés nélkül leugrott a nagytoronyról. Cersei azóta maga uralkodik a vastrónon, és elnézve a szövetségeket kötő politikai húzásait, van hozzá affinitása. A Lannister háznak igen is joga van a vastrónhoz ,ahogy Viharbanszületett, a Tűzjáró Daenerys Targaryen-nak,is, aki még szinte gyermek, amikor rákényszerül arra,hogy uralkodóvá váljon ebben a zűrzavaros időszakban. Így feszültünk neki a hetedik évadnak, bár az első két részben inkább a taktika a támogatók hűségének megerősítése volt a cél, és már kezd kialakulni,hogy itt bizony hamarosan had el had lesz, mert vészesen fogynak a tétlenség balga másodpercei. Egy régi titokra is fény derült, amikor Jammie Lannister lerohanja Égikertet, ám a diadal és Jammie méltányos gesztusát követően Olenna (Tőviskirálynő) elárulja, hogy bizony ő mérgezte meg Joffrey az esküvő napján, hogy unokáját, Margaeryt megvédje a király kegyetlenkedéseitől…Nahát.(ezt azért sejtettük).Közben azért azt is tudni lehetett, hogy a két legfontosabb szereplő Deanerys és Havas Jon végre valahára találkoznak Sárkánykőn,hogy egyesítsék erejüket.  Jon felhívja a figyelmet a másik veszedelemre is akikről a hét királyságban csak legendákat hallottak a népek,a Mások érkezéséről, de Deaneryst ez láthatóan nem hajtja meg.

tronok4_1.jpg

Vas szülöttei Yara és Theon Greyjoy élvezve Danny támogatását, hihetetlen veszteségeket szereznek Euron Grayjoy nagybácsi miatt, aki egy tengeri ütközetben csúnyán elpopsizza őket.Történt ugyanis, hogy Euron lepaktál Cersei-el,hogy amint vége a háborúnak és a Lennisterek lesznek a bajnokok akkor megkapja jégszívű királynő kezét. Vagy hálószobáját tartósan kibérelné.... És aztán végre a negyedik részben megkapjuk amire már régóta vártunk: a sárkány bevetés közben bemutatják nekünk, hogy milyen előnyökkel jár, ha valakinek van légi támogatása (a hideg futkosott a hátunkon úgy élveztük a csatát).Jammie-ék épp indulnak vissza királyvárba mikor Danny és csapata..no meg az említett sárkány csúnyán felperzseli a környéket. Végkifejlet meg természetesem olyan,hogy az ideg meg fog enni jövő hétig minket hiszen....nem mondjuk el, nézzétek meg, ahogy mi is tesszük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://musoron.blog.hu/api/trackback/id/tr9612732300

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Trónok harca - A három szövetség két lehetősége 2017.08.13. 20:27:30

Együtt vagy külön, egységben vagy szövetségben – ez a westerosi ellenzék legégetőbb problémája a választások első helyszínein. Meg a kormányé is. Merthogy volt adok-kapok, előbb a kormányoldal húzott be egy választási győzelmet a déli partoknál és Égik...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása